با حضور مهمانان داخلی و خارجی
آیین افتتاح سی و سومین همـایش سـالانه بینالمللی مهندسـی مکانیـک ایـران برگزار شد
.JPG)
با حضور وزیر نیرو و رئیس انجمن مهندسان مکانیک ایران، آیین افتتاح سی و سومین همـایش سـالانه بینالمللی مهندسـی مکانیـک ایـران، صبح سهشنبه ۲۳ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ در سالن همایشهای بینالمللی امام رضا (ع) دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد.
در مراسم افتتاحیه که با حضور دکتر علیآبادی (رئیس انجمن مهندسان مکانیک ایران و وزیر نیرو)، اعضای انجمن مهندسان مکانیک ایران، اساتید، پژوهشگران و دانشجویان مهندسی مکانیک کشور و اعضای هیأت رئیسه دانشگاه برگزار شد، ابتدا پیام تصویری مهندس علیاکبر صابری (عضو هیأت موسس و رئیس سابق انجمن مهندسان مکانیک ایران) نمایش داده شد.
.JPG)
سپس دکتر مقیمی (دبیر سی و سومین همایش سالانه بین المللی مهندسی مکانیک ایران) سخنرانی و از روند برگزاری همایش گزارشی ارائه کرد. وی گفت: ۵۵۹ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد که ۳۸ مقاله مربوط به چالشهای صنعتی و موضوع ۵۲۱ مقاله، پژوهشهای کاربردی بوده است. وی افزود: پس از ۱۵۵۶ داوری، این مقالات در ۱۰۵ نشست و طی سه روز برگزاری همایش ارائه خواهد شد.
دبیر همایش توضیح داد برگزاری ۱۳ کارگاه آموزشی و ۱۱ سخنرانی کلیدی در کنار برپایی نمایشگاه با حضور ۱۸ شرکت مختلف، دیگر برنامههای سه روز این همایش است.
.JPG)
پس از آن دکتر شکریه (سرپرست دانشگاه) با خوش آمدگویی به مدعوین و مهمانان به ویژه دکتر علیآبادی (استاد دانشکده مهندسی مکانیک، رئیس انجمن مهندسان مکانیک ایران و وزیر نیرو)، به موضوع قدمت دانش مهندسی مکانیک در جهان اشاره و تاکید کرد: در آثار به جا مانده از مصر و یونان باستان، آشنایی با مفاهیم پایه مهندسی مکانیک، مشهود است و در ایران هم در دوران شکوفایی تمدن اسلامی، مهندسی مکانیک از علومی بوده که در آثار آن عصر رخ نموده است. وی افزود: بعد از افول تمدن اسلامی در دنیا، غرب این عرصه را در حوزههای مهندسی و فناوری به دست گرفت و سالهاست که در حال پیشتازی است.
سرپرست دانشگاه تصریح کرد: پس از دوره غفلت، ما نیز به دنبال پر کردن فاصله ایران با غرب، علیرغم همه محدودیتها و محرومیتها هستیم.
دکتر شکریه گفت: حوزه مهندسی مکانیک، رشتهها و شاخههای متعددی همچون رباتیک، دینامیک، بایومکانیک و غیره را در بر میگیرد که نشاندهنده جامعیت این رشته است. وی افزود: امروز با انتظارات فراوانی از مهندسی مکانیک مواجه هستیم و این رشته دچار تحولات جدی خواهد شد.
سرپرست دانشگاه در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به تدوین و ابلاغ نقشه جامع علمی کشور، بر اهمیت مدیریت علم و فناوری و لزوم ارزیابی میزان و موانع اجرای این نقشه تاکید و ابراز امیدواری کرد که این همایش، به عنوان مهمترین گردهمایی مهندسان مکانیک کشور، به ثمرات بزرگی دست یابد.
.JPG)
دکتر علیآبادی (وزیر نیرو)، سخنران بعدی مراسم افتتاحیه بود. وی از دستاندرکاران و برگزارکنندگان سی و سومین همایش ینالمللی مهندسی مکانیک ایران به ویژه از دانشگاه علم و صنعت ایران تقدیر و تشکر و تاکید کرد: به عنوان کسی که مدت طولانی در بخش خصوصی و بعد در کسوت وزارتی خدمت کرده میگویم کنفرانسهای علمی بسیار بسیار مهم هستند و باید بسیار مهمتر هم بشود.
وزیر نیرو تصریح کرد: در هرجا که متخصصین مشارکت کردند -مانند توربین گاز- اوضاع خوب است و هرجا افراد متخصص نبودند، مشکلات فراوان است. وی با طرح این پرسش که اکنون مشکل ما در برق و آب چیست، پاسخ داد: اینکه عالمانه تصمیم نگرفتهایم و فاصله بین تولید و مصرف هم هر روز بیشتر میشود. متاسفانه متخصصین ما مشارکت کمی در اجرای برنامهها دارند و تمام مشکلات کشور اینجاست.
دکتر علیآبادی گفت: در بعضی مناطق، ۱۹ درصد رشد مصرف برق داشتیم که اصلاً باورکردنی نیست. وی افزود: در اردیبهشتماه چهار و نیم درجه متوسط دمای کشور افزایش پیدا کرده؛ کسی باور می کرد؟ چرا گرم شده است؟ کسی فکر میکند چرا باران نمی آید؛ سد لتیان و سد کرج را ببینید؛ سدها خالیست؛ چرا علما برای این فکری نمیکنند؟ چند سال است که متوجه شدیم اثرات گازهای گلخانهای تخریب می کند؟ چرا از اینترنت اشیا و هوش مصنوعی استفاده نمیکنیم؟
وزیر نیرو اضافه کرد: ما امسال تا کنون حدود ۵ میلیون کنتور هوشمند نصب کردیم که اگر فرصت پیدا بشود، تا پایان سال بعد به ۱۰ میلیون میرسد و با این کنتورها فقط برق پرمصرف ها را خاموش می کنیم.
.JPG)
مراسم تقدیر از برگزیدگان انجمن مهندسان مکانیک، بخش بعدی افتتاحیه همایش بود. در این مراسم ابتدا به عوامل برگزاری سی و سومین همایش سالانه بینالمللی مهندسی مکانیک ایران: دکتر شکریه (سرپرست دانشگاه علم و صنعت ایران)؛ دکتر مقیمی (دبیر همایش)، دکتر خدایاری (دبیر علمی همایش) و دکتر پورانصاری (دبیر اجرایی همایش)، لوح تقدیر و هدایایی اهدا شد.
در بخش پایاننامهها و رسالههای برگزیده انجمن، دو پایان نامه کارشناسی، دو پایاننامه کارشناسیارشد و ۴ پایاننامه مقطع دکتری به عنوان برگزیده، تقدیر شدند که در این بخش، رساله دکتری دکتر سلمان صارمیان به راهنمایی دکتر محمدحسن شجاعیفرد از دانشگاه علم و صنعت ایران تجلیل شد. همچنین دکتر سید علیاکبر موسویان (استاد دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی) به عنوان عضو هیأت علمی برجسته کشور در سال ۱۴۰۳ و مهندس محمدعلی عباسپور به عنوان مهندس برجسته کشور، از سوی انجمن مهندسی مکانیک ایران انتخاب و تجلیل شدند. در ادامه این بخش، پوستر همایش سال آینده انجمن مهندسان مکانیک، رونمایی و تفاهمنامه انجمن با دانشگاه بوعلی سینای همدان جهت میزبانی همایش سال آینده، توسط دکتر مجذوبی (رئیس دانشگاه همدان) و دکتر علیآبادی (رئیس انجمن) به صورت نمادین، مبادله شد.
نمایش تیزرهای معرفی دانشگاه علم و صنعت ایران و انجمن مهندسان مکانیک ایران و کلیپ یادبود مرحوم دکتر محمود ثقفی و شادروان دکتر حمید احمدیان (دو استاد درگذشته عضو انجمن مهندسان مکانیک ایران)، همچنین نمایش پیام تصویری دکتر بهادرینژاد (عضو هیأت موسس و رئیس اسبق انجمن مهندسان مکانیک ایران)، بخشهای دیگر آیین افتتاحیه بود.
شایان ذکر است که دکتر شکریه و هیات رئیسه دانشگاه، در اولین روز این همایش، از نمایشگاه جانبی سی و سومین همـایش سـالانه بینالمللی مهندسـی مکانیـک ایـران بازدید به عمل آوردند.
گفتنی است سی و سومین همـایش سـالانه بینالمللی مهندسـی مکانیـک ایـران، ۲۳ تا ۲۵ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۴ در دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار خواهد شد. برنامه این همایش شامل: نشستهای علمی موازی و میزگردهای تخصصی، نشست های ارائه مقالات پژوهشی و صنعتی، ارایه سخنرانیهای کلیدی توسط اساتید برجسته داخلی و خارجی، برپایی نمایشگاه محصولات دانشبنیان و صنعتی، برگزاری کارگاههای آموزشی تخصصی و مسابقات علمی دانشجویی هدفمند برای پژوهشگران، دانشگاهیان و صنعتگران خواهد بود.
برای رویت پوشش خبری صدا و سیما اینجا کلیک نمایید |