با حضور مهمانان ویژه؛
آیین تکریم رییس سابق و استقبال از سرپرست جدید دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد
.JPG)
مراسم تکریم و تقدیر از تلاشهای دکتر داود یونسیان (رییس سابق دانشگاه) و استقبال از دکتر محمودمهرداد شکریه (سرپرست دانشگاه علم و صنعت ایران)، روز چهارشنبه ۲۷ فروردینماه ۱۴۰۴، در سالن همایشهای بینالمللی امام رضا (ع) دانشگاه برگزار شد.
در این مراسم، دکتر روشن (مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری)، دکتر ذاکری (مدیرعامل شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران)، تعدادی از روسای سابق دانشگاه، هیات رئیسه، اعضای شورای دانشگاه و نیز اعضای هیات علمی و یاوران علمی دانشگاه حضور داشتند.
در این مراسم پس از تلاوت آیاتی از کلامالله مجید توسط دکتر سیدرضا علمی حسینی (عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مواد و متالورژی) و سرود ملی، دکتر یونسیان (رئیس سابق دانشگاه) سخنرانی کرد.
دکتر یونسیان در بخش اول سخنان خود، گزارش مجملی از فعالیتهای انجام شده در طی مدت حدود ۱۱ ماه مدیریت خود در سمت رئیس دانشگاه ارائه کرد. وی با بیان این مطلب که پژوهش دانشگاه، امروز قله پرافتخار دانشگاه است، گفت: در حوزه پژوهش به تایید و تصدیق همه نهادهای ارزیابیکننده دانشگاهها، در دستاوردهای مجموعه پژوهشی اعم از حوزههای فناوری، قراردادهای صنعتی و ارجاعات، در بهترین رتبهها در تاریخ دانشگاه قرار گرفتیم.
.JPG)
دکتر یونسیان با اشاره به اینکه در دوران مدیریت وی، پژوهانه، حمایتها و تشویقهای ویژه از گروههای مختلف اهداف دانشگاه صورت گرفته و ۱۰ گرنت برنامهریزی و اجرا شده است، افزود: در این دوران، رقم تعمیر و تجهیز آزمایشگاهها، ۵ برابر متوسط بودجه دانشکدهها بود و همچنین اصلیترین تجهیزات خاص هوش مصنوعی با هزینهای بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان خریداری شد.
رئیس سابق دانشگاه با اشاره به پایهگذاری پارادایم جدیدی در حوزه پژوهش و فناوری، به برگزاری جشنواره یک و دو ماهه پژوهش در دانشگاه، و در گزارش عملکرد حوزه فرهنگی به ارتباط با تشکلها، برگزاری اردوهای دانشجویی و راهاندازی سامانه نگارستان اشاره کرد.
دکتر یونسیان ضمن اشاره به بهسازی فضای فیزیکی دانشکدهها تاکید کرد: از مهمترین کارهایی که به همت وزیر سابق علوم تحقیقات و فناوری انجام شد، تعیین تکلیف دو زمین دانشگاه در پردیس و دماوند بود که پس از سالها مجادله، سند قطعی هر دو زمین به نام دانشگاه صادر شد.
وی گفت در حوزه فرایندهای اداری و مالی، روانسازی فرایندها هم در حوزه پرداختها و هم فرایندهای ارتقا از اصول کار ما بود و در حوزه آموزش، نظم و انضباط به عنوان شاخصه اصلی آموزش و ایجاد ۸ رشته بین رشتهای که مصوب شده و یا در حال راهاندازی است و تدوین آییننامه سرآمدان آموزشی اعضای هیأت علمی از دیگر اقدامات انجام شده بوده است.
دکتر یونسیان گفت: در حوزه معاونت دانشجویی، به رفاهیات دانشجویی و تجهیز فضاهای خوابگاهی، ویژه پرداخته شد و مرکز مشاوره و سبک زندگی و مرکز بهداشت و درمان، از نقاط قوت حوزه دانشجویی بود. همچنین شورای صنفی دانشجویی بعد از سالها دوباره شکل گرفت.
رئیس سابق دانشگاه گفت: در حوزه فناوری، بالغ بر ۱۲۰ شرکت در پارک علم و فناوری را داشتیم و اولین پتنتهای بینالمللی به نام دانشگاه ثبت شد. همچنین بیش از ۱۰ مرکز جدید پژوهشی و دو مرکز تحقیقات جدید راهاندازی شد و مصوبات تاسیس مدرسه کارآفرینی نیز اخذ گردید.
دکتر یونسیان در بخش دوم سخنان خود، از همه اعضای دانشگاه که یاریگر وی در مدت تصدی ریاست دانشگاه بودند و همچنین از وزیر وقت علوم تحقیقات و فناوری برای حمایتها و هدایتهای وی، تقدیر و تشکر کرد و در بخش دیگر سخنانش، استفاده از تئوری مهندسی آینده را از وظایف دانشگاهها برشمرد.
رئیس سابق دانشگاه تصریح کرد: ما دانشگاه علم و صنعت ایران را به مثابه خانواده فرض میکردیم و سعی کردیم اخلاقمداری را در همه شئون رعایت کنیم. تلاش ما این بود که دانشگاه را به مثابه گلستان درآوریم. دانشگاهی که آنچه از درون میجوشد و از بیرون نمایان میشود را همه راغب و طالب باشند و به گونهای شود که هم اعضای آن رضایت درونی از حضور در دانشگاه داشته باشند و هم دیگران آرزو داشته باشند عضو این دانشگاه شوند.
دکتر یونسیان در خاتمه سخنانش، از وزیر علوم تحقیقات و فناوری که بار مسئولیت اداره دانشگاه را بر دوش دانشمندی برجسته و فردی صالح گذاشتند، تشکر و ضمن تبریک به دکتر شکریه، برای وی آرزوی سلامتی و موفقیت نمود.
.JPG)
سخنران بعدی مراسم، حجتالاسلام والمسلمین دکتر شریف اصفهانی (مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه) بود. وی ضمن خیر مقدم به حضار گفت: صحبت درباره این تغییر و تحول، کار سخت و دشواری است. همکاری با دکتر یونسیان، باعث افتخار ما بوده و ایشان در همه زمینهها مرد و مدیری فوقالعاده بودند.
حجت الاسلام والمسلمین شریف اصفهانی در ادامه گفت: شهید رجایی کمتر از ۳ ماه رئیس جمهور بود و ملاک و معیار خوبی برای ریاست جمهوری شد و دوره مدیریت دکتر یونسیان حدود یازده ماه بود که از دیدگاه بنده یک نشان و معیاری برای مدیریت دانشگاه است، لذا ریاست دانشگاه بعد از دکتر یونسیان کار سخت و دشواری است. وی در ادامه افزود: دکتر شکریه یک دانشمند و مومن واقعی است و ابراز امیدواری کرد توفیق کمک به ایشان را داشته باشد.
حجت الاسلام والمسلمین شریف اصفهانی دعا کرد خدمات دکتر یونسیان، ذخیره آخرت وی و مایه اجر اخروی برایش باشد و با تبریک سمت جدید دکتر شکریه، آرزو کرد این مسئولیت مایه برکت و خیر ماندگار باشد.
پس از نمایش کلیپ معرفی دکتر شکریه، سرپرست دانشگاه سخنرانی کرد. وی با خیر مقدمگویی به مهمانان گفت: این مراسم، آیین تکریم از بزرگواری است که بار سنگینی بر دوش گرفت و با موفقیت دورهای را به اتمام رساند.
.JPG)
دکتر شکریه تاکید کرد: ابعاد وجودی دکتر یونسیان آنقدر ارزشمند و والاست که زبان از عهده تقدیر وی بر نمیآید و من با توجه به ارادت چندین ساله خود میگویم که دکتر یونسیان فردی متدین به معنای واقعی کلمه و انسانی صادق، صبور، پاکدست، مدیری انقلابی، ولایی، دانشمندی بزرگ و به تمام معنا، باعث افتخار ماست. وی با تاکید بر اینکه این نظام با خون شهیدان بالیده است، گفت: دکتر یونسیان کسی است که در سطح بینالمللی درخشیده و آبرو برای نظام ایجاد کرده است و این نشانگر تعهدی است که او به خون شهیدان دارد.
سرپرست دانشگاه افزود: دکتر یونسیان در دوران سختی مدیریت کرد که میتوانست کمرشکن باشد و با تمام وجود برای دانشگاه وقت گذاشت. وی با آرزوی تداوم درخشش این استاد دانشگاه تاکید کرد: دکتر یونسیان سرمایه ماست و صیانت از این سرمایه وظیفه ماست.
دکتر شکریه اظهار داشت: امام راحل فرمودند «دانشگاه کارخانه انسانسازی است» و مدیریت در دانشگاه نیز مدیریت بر مدیریتناپذیر است و از این جهت با مدیریت در سایر ادارات و موسسات متفاوت است. وی حفظ و صیانت از اساتید را در راستای کمک به نظام مظلوم مقدس اسلامی که امروز مورد همه هجمههاست، وظیفهای سترگ دانست و گفت: باید فرصت برای اساتید فراهم شود که بتوانند شکوفا شوند و استادیاری که به دانشگاه میآید باید بداند سرمایه دانشگاه است و قدر وی را میدانیم.
سرپرست دانشگاه تصریح کرد: باید به یکدیگر در راستای رشد نظامی که میخواهد تمدنسازی کند، کمک کنیم. وی پرداختن به مسائل حاشیهای، جناحبازی و سیاسیکاری در دانشگاه را بیمعنا دانست و گفت: همه در خدمت نظام و ولایتیم و موظفیم عزت نظام را حفظ کنیم و این هم وظیفه آحاد جامعه دانشگاهی اعم از اعضای هیات علمی، کارمندان و دانشجویان است.
دکتر شکریه با بیان این مطلب که دانشگاه علم و صنعت ایران، سرمایهدار بزرگی است و سرمایههای مادی زیادی از قبیل زمین، ماشینآلات آزمایشگاه و کارگاه دارد؛ تاکید کرد: بزرگترین و اساسیترین سرمایه دانشگاه نیروی انسانی آن است و نباید این سرمایه را تخریب کرد.
دکتر شکریه تصریح کرد: صیانت از حریت، شخصیت، احترام، دادن فرصت مساوی به همه برای اینکه توانمندی خود را نشان دهند، رعایت عدل و انصاف از وظایف دانشگاه است. وی افزود: سیاست ما، عین دیانت ما و دیانت ما، عین سیاست ماست، اما نباید سیاستبازی و خطکشی کرد و نباید مقابل یکدیگر بایستیم.
سرپرست دانشگاه تاکید کرد: آنچه از فرهیختگان دانشگاهی انتظار میرود، این است که در ارزیابیها عجله و بیانصافی نکنیم و کمک کنیم راه، اصلاح شود. با نقد سازنده اشکالات را بگویید ولی هیاهو و شورشها، موثر در حرکت دانشگاه نیست. بلکه حرکت دانشگاه بر مبنای اصلاح اشتباهات و آرامش صورت میگیرد.
دکتر شکریه در خاتمه با معرفی مهمان ویژه این مراسم، از حضور دکتر روشن و همه حاضران در سالن، تقدیر و برای همگان آرزوی سلامت و موفقیت کرد.
.JPG)
در ادامه، دکتر روشن (مشاور عالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری)، ضمن عرض سلام و تبریک سال جدید و عید فطر به دکتر یونسیان خداقوت گفت و استدعای توفیق برای دکتر شکریه کرد و از این دو، به عنوان دو دانشمند سرآمد و دو عالم که عملشان نافع بوده و هست، نام برد.
دکتر روشن در ادامه ضمن یادآوری تاریخچه دانشگاه از زمان تاسیس تاکنون گفت: دانشگاه علم و صنعت ایران سیر صعودی در رنکینگهای مختلف داشته و دو دانشگاه از آن منفک شده است. همچنین استادان و دانشجویان آن علاوه بر ایفای نقش در عرصههای ملی، منطقهای و بینالمللی؛ در اداره حداقل ۱۰ دانشگاه و مرکز علمی مشارکت داشتهاند. وی در ادامه افزود: این دانشگاه مزین به وصف اولین در موضوعات مختلف است؛ پایهگذاری موضوعات مختلف به وسیله دانشمندان شاغل که این نشان از ابتکار و خلاقیت کارگزاران و مدیران محترم و آیندهنگری آنان دارد، امیدواریم این نعمت همچنان در این دانشگاه جاری و ساری باشد و البته این مهم مقدور نیست مگر آنکه گردانندگان دانشگاه، بستری مناسب برای بروز و ظهور آن ایجاد کنند و از ممیزیهای بیموردی که استعدادها را محدود و یا از بین میبرد، خودداری کنند. وی تصریح کرد: باید در عمل نشان دهیم که دانشگاه متعلق به همه دانشگاهیان است.
.JPG)
دکتر روشن بر نگاهداشت نخبگان، با تسهیل و تسریع فرآیند جذب و تغییر وضعیت و ارتقای مرتبه حسب موازین و مقررات؛ اداره دانشگاه حسب مشارکت جمعی و بر اساس عقلانیت و ایجاد فرصت برای جوانان تاکید کرد و گفت: باید همچنان بر اساس شایستهسالاری افراد را بر صدر نشاند و امکانات دانشگاه به صورت فراگیر بدون هیچ خستی در اختیار شخص یا اشخاص قرار گیرد و با ایجاد محیطی امن، برای آسایش روحی و زوال اضطراب از آنان، قدم برداریم.
مشاور عالی وزیر عتف در ادامه افزود: دانشجویان، باید با نشاط و علاقه، سرزنده و شاداب، در این محیط، زیستی انسانی و مبتنی بر کرامت داشته باشند. کرامت انسانی استادان، کارکنان و دانشجویان رعایت شود و برای بهبود معیشت و رفاه آنان در چارچوب قانون و مقررات تلاش شود و با توجه به شعار رییس جمهور، از همه ظرفیتهای موجود استفاده و دانشگاه، با خرد جمعی و وفاق اداره شود.
.JPG)
دکتر روشن در ادامه گفت: دیپلماسی علمی، جذب دانشجویان غیرایرانی- البته با رعایت استانداردهای آموزشی به گونهای که آبروی نظام آموزش عالی باشند- از ماموریتهای مهم این دانشگاه و در عین حال باید دانشگاهی بر طبق سند اسلامی باشد. وی در پایان از همه تلاشهای پیشینیان، استادان و کارکنان و به صورت ویژه از روسا و مدیران سابق و بویژه دکتر یونسیان و همراهان ایشان، تقدیر و تشکر کرد و با تقدیر از رییس پیشین دانشگاه علم و صنعت ایران، برای دکتر شکریه آرزوی توفیقات روزافزون نمود.
اجرای مراسم تکریم و تقدیر از خدمات دکتر یونسیان، پایانبخش این مراسم بود. تقدیم حکم و لوح تقدیر وزیر علوم به دکتر شکریه و دکتر یونسیان و همچنین اهدای لوح تقدیر دکتر شکریه به دکتر یونسیان به همراه هدایای دانشگاه و برخی از مجموعههای دانشگاه و در انتها نیز عکس یادگاری، خاتمهبخش مراسم بود.
گفتنی است در ابتدای این مراسم، ابتدا مشاور وزیر علوم، روسای پیشین و جدید دانشگاه و جمعی از مهمانان، با حضور در مقبره الشهدای دانشگاه و نثار فاتحه به ارواح پاک شهدای گمنام، به مقام شهیدان ادای احترام نمودند و سپس در سالن همایشی امام رضا (ع) و محل برگزاری مراسم حضور یافتند.
|