دکتر حداد عادل در جلسه هماندیشی اساتید:
دانشگاه علم و صنعت ایران بیش از دانشگاههای دیگر، با انقلاب همراهی نشان داده است
اولین جلسه هماندیشی اساتید دانشگاه علم و صنعت ایران در سال جدید، دوشنبه ۱۱ اردیبهشتماه ۱۴۰۲ با موضوع «دانشگاه حکمتبنیان اسلامی» و با حضور رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، هیات رئیسه دانشگاه و جمعی از اساتید دانشگاهی و حوزوی برگزار شد.
در این نشست، ابتدا مهندس نقرهکار (مشاور فرهنگی رئیس دانشگاه)، با خیرمقدم گویی به مدعو ویژه و حاضران در جلسه، گزارش کوتاهی از فعالیتهای شورای فرهنگی دانشگاه ارایه و با اشاره به اینکه دانشگاه علم و صنعت ایران به فرموده رهبری، فیضیه دانشگاههاست؛ گفت: دوستان ما در شورای فرهنگی دانشگاه، پیگیر برنامههایی برای اجرایی کردن بیانیه گام دوم انقلاب و نیز اسلامی کردن دانشگاه هستند. وی افزود: قرارگاه جهاد و تبیین و اقدام در معاونت فرهنگی ایجاد شده تا در کنار صدور بیانیههای موضوعی و دیگر اقدامات شورا، در محورهای «رابطه دین و علم»، «رابطه علم و عالم از منظر اسلام»، «عالَم و آدم» و «مدیریت در حکمرانی اسلامی» فعالیت، بحث و تولید محتوا داشته باشیم که ماحصل آن به شکل صوتی، تصویری و مکتوب به سایر دانشگاهها ارسال خواهد شد.
پس از آن دکتر حداد عادل (رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی) به ایراد سخنرانی پرداخت. وی با تبریک روز معلم و گرامیداشت سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری، ضمن ابراز خرسندی از دعوت دانشگاه علم و صنعت ایران و حضور در جمع اساتید این دانشگاه اظهار داشت: نظر من همیشه نسبت به دانشگاه علم و صنعت ایران، مثبت بوده و این دانشگاه را دانشگاه نجیبی میدانم. در سالهای پس از انقلاب هم دانشگاه علم و صنعت ایران بیش از دانشگاههای دیگر، با انقلاب همراهی نشان داده و استادان متدین و انقلابی در این دانشگاه، خوب عمل کردهاند. همچنان که در حوادث پاییز ۱۴۰۱ که دانشگاهها آماج توطئهها قرار گرفته بودند، دانشگاه علم و صنعت ایران توانست با کمترین آسیب عبور کند.
رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی در ادامه با تبیین مفهوم اصیل قرانی حکمت و جایگاه و ارزش حکما در تاریخ و ادبیات، به تشریح دیدگاههای الهی و مادی و تفاوت علم حکمتبنیان و علم سکولار پرداخت. وی گفت: تفاوت دانشگاه اسلامی با دانشگاه غربی، در علم نیست بلکه در نگاه حکیمانه به دانش است.
دکتر حداد عادل با تذکر این مطلب که امروز یک میدان مقابله تفکر مادی و الهی، دانشگاهها هستند و دنیای غرب روی تحول در دانشگاهها بسیار حساس است، تصریح کرد: دانشگاه حکمتبنیان به معنای عقب مانده کردن و دوری از علم نیست و نگاه حکیمانهای که در طبیعت غایت را تشخیص دهد، به هیج وجه منافاتی با دقتهای علمی در تشخیص چگونگی ندارد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در خاتمه به سوالات چند نفر از اعضای هیات علمی حاضر در جلسه، در خصوص عملکرد و ضمانت اجرایی مصوبات این شورا پاسخ گفت.
گفتنی است سلسله جلسات هماندیشی دانشگاه حکمتبنیان اسلامی، توسط شورای فرهنگی دانشگاه و مبتنی بر رهنمودهای مقام معظم رهبری مبنی بر تحقق «تمدن نوین اسلامی با هویت اسلامی- ایرانی» و برای پیگیری موضوع اسلامی شدن دانشگاهها و تحول و ارتقای سرفصل و محتوای دروس، با طرح بحث «دانشگاه حکمتبنیان اسلامی» و به دنبال ۴ جلسه مقدماتی انجام شده در دانشگاه، روزهای دوشنبه (یک هفته در میان) از ساعت ۱۳ تا ۱۵ در مجتمع فرهنگی امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد. اعضای هیات علمی میتوانند موضوعات مورد نظر خود در این خصوص را به دکتر معینی (دبیر شورای فرهنگی دانشگاه) ارایه نمایند تا در جلسات بعدی هماندیشی، مطرح شود.
|